ОПШТИ УСЛОВИ ПРОДАЈЕ, на снази од 11.12.2021.

Премисе

<п>Следећи услови продаје регулишу продају на овој веб страници “<а хреф ='хттпс://ввв.гемимаркет.ит/' стиле='цолор: #0а9бд6;'>хттпс://ввв.гемимаркет.ит” (веб-сајт). Продавац је Геми Елеттроница Срл, са седиштем у Виале Монза 347 Милано МИ 20126 ИТ , Привредна комора МИ - 2114222, ПДВ број ИТ01765660764, основни капитал 80.000,00 € потпуно уплаћен (Продавац).Члан 1. Обим примене<п>1.1 Продаја на веб-сајту представља уговор о продаји на даљину регулисан Поглављем И, насловом ИИИ (одељак 45 и даље) законске уредбе од 6. септембра 2005., бр. 206 (италијански Потрошачки код) и законском уредбом од 9. априла 2003., бр. 70 о електронској трговини.<п>1.2 Општи услови продаје се примењују на све продаје које Продавац обрађује на веб локацији. Услови се обрачунавају само узимајући у обзир радне дане и искључујући суботе, недеље и празнике.<п>1.3 Општи услови продаје се могу променити и/или изменити у било ком тренутку. Евентуалне промене и/или нови услови ће важити од дана њиховог објављивања на веб страници. Из тог разлога, пре слања било које поруџбине, корисници се љубазно позивају да редовно посећују веб локацију како би прочитали најновију верзију Општих услова продаје.<п>1.4 Важећи Општи услови продаје су применљиви. оне које су биле на снази на дан када је поруџбина послата.<п>1.5 Ови Општи услови продаје не регулишу продају производа и/или пружање услуга од стране других страна осим Продавца, доступно на веб локацији преко линкова, банера или хиперлинкова. Пре него што се упусти у комерцијалне трансакције са овим странама, корисник мора да провери њихове услове продаје. Продавац није одговоран за испоруку услуга и/или продају производа од стране ових страна. Продавац не врши никакве провере и/или надгледање веб локација до којих се може доћи путем ових веза. Продавац не преузима никакву одговорност за садржај ових веб страница, нити за било какве могуће грешке и/или пропусте и/или кршења закона од стране наведених веб локација.<п>1.6 Корисник је дужан пажљиво прочитати ове Опште услове и одредбе за ове веб странице. Продаја и све друге информације које Продавац пружа на Веб-сајту, такође током процеса куповине.<п>1.7 Подношење налога за куповину представља прихватање ових Општих услова продаје.

Чланак. 2. Куповина преко веб сајта

<п>2.1 Куповина преко веб сајта је дозвољена кориснику који<п><ул> <ли>је регистрован корисник веб сајта < /ли> <ли>понаша се и као потрошач и као трговац. На основу члана 3. став И. а) Кодекса потрошача, 'потрошач' се дефинише као физичко лице које делује у сврхе које нису повезане са било којом пословном, комерцијалном, професионалном или занатском делатношћу коју може да обавља. На основу члана 3. став И. ц) Кодекса о потрошачима, „трговац“ се дефинише као физичко лице које делује у сврхе које се односе на његову/њену пословну, комерцијалну, професионалну или занатску делатност..<п>2.2 У У случају поруџбина које су аномалне у односу на количину и/или учесталост куповине, Продавац задржава право да предузме све неопходне радње да спречи неправилности.<п>2.3 Продавац задржава право да одбије или откаже. наруџбине које је дао:<ул> <ли>корисник са којим је Продавац у спору <ли>корисник који је прекршио ове Опште услове продаје <ли> од стране корисника који је послао лажне, непотпуне или на други начин нетачне личне податке или који Продавцу није послао тражену документацију

Члан 3. Регистрација на веб страници

<п>3.1. Да би се регистровао на веб сајту, корисник мора да попуни формулар за регистрацију, уносећи следеће податке:<ул> <ли>име <ли>презиме <ли>е-маил <ли>адреса <ли>телефон <ли>цодице фисцале.<п>3.2 Корисник се обавезује да ће одмах обавестити Продавца ако сумња или постане. свестан било каквог незаконитог коришћења или откривања наведених података.<п>3.3 Корисник овим гарантује да су лични подаци дати током поступка регистрације за Веб локацију потпуни и истинити и обавезује се да ће обештетити Продавца и заштитити га од било којег другог. губитке, штете и/или обавезе које проистичу из и/или на било који начин су повезане са кршењем одредби од стране корисника у вези са регистрацијом на веб-сајту или складиштењем акредитива за регистрацију.

Члан 4. Информације које су потребне за корисника. Склапање уговора

<п>4.1 У складу са законском уредбом од 9. априла 2003. бр. 70 о електронској трговини, Продавац овим обавештава корисника да:<ул> <ли>да закључи купопродајног уговора на Веб сајту, корисник мора да попуни формулар за поруџбину у електронском формату и пошаље га Продавцу електронским путем, пратећи упутства која ће се с времена на време појављивати на Веб сајту; <ли>уговор је закључен; када образац поруџбине стигне на сервер Продавца <ли>када је образац за поруџбину достављен, Продавац ће послати кориснику, на наведену е-маил адресу, потврду поруџбине која садржи следеће: <ул> <ли>описи куповине <ли>релевантна цена <ли>назнака плаћања значи <ли>назнака трошкова испоруке <ли>назнака трошкова испоруке и свих додатних трошкова.

Члан 5. Доступност производа

<п>5.1 Доступност производа се стално прати и ажурира. Ипак, пошто Веб локацију могу истовремено посећивати различити корисници, могуће је да више од једног корисника купи исти производ у исто време. У овим случајевима, Производ може изгледати као доступан на кратко време, иако га заправо нема на залихама или тренутно није доступан, јер је неопходно обнављање залиха.<п>5.2 Веб-сајт садржи информације које се односе на доступност сваког од њих. Производ.<п>5.3 Ако се покаже да је Производ недоступан из горе наведених разлога или у другим случајевима неочекиване недоступности Производа, не доводећи у питање било која друга законска права корисника, посебно она наведена у Књизи ИВ, Наслов ИИ , Поглавље КСИВ италијанског грађанског законика, Продавац ће одмах обавестити корисника. Корисник ће стога имати право да раскине уговор у складу са чланом 61. ставови 4. и 5. Кодекса за потрошаче.<п>5.4 Алтернативно и не доводећи у питање своја права, корисник може прихватити:<ул> <ли>продужење рока испоруке <ли>производ еквивалентне или веће вредности (у овом случају по уплати разлике и по изричитом прихватању корисника) <ли>ваучер за попуст који се троши на куповине на сајту. Продавац ће повремено саопштавати износ ваучера за попуст, датум истека и сва ограничења.<п>5.5 Ако се захтева повраћај износа плаћеног за куповину Производа. за који се касније испостави да није доступан, Продавац ће вратити новац у року од највише 10 дана.<п>5.6 Ако корисник искористи право да раскине уговор у складу са чланом 61. ставови 4. и 5. Кодекса о потрошачима, купопродајни уговор ће бити раскинут. Ако је уплата укупног износа – датог ценом Производа, накнадама за испоруку, ако је примењиво, и било којим другим додатним трошковима који проистичу из поруџбине (Укупни износ дуга) – већ извршена, Продавац ће рефундирати Укупан износ Обавезни износ према члану 'Начини плаћања за куповине извршене преко веб странице'.

Чл. 6. Преглед производа

<п>6.1 Сваки производ је пропраћен листом са информацијама о производу који илуструје његове главне карактеристике (лист производа). Слике и описи на веб локацији репродукују карактеристике производа што је верније могуће. Међутим, боје производа могу се разликовати од стварних због подешавања рачунарских система или рачунара који се користе за њихово приказивање. Штавише, слике производа у листи производа могу се разликовати по величини или у односу на додатне производе. Ове слике се стога морају схватити као приближне и подразумевају опште прихваћене прагове толеранције. За потребе уговора о продаји робе као референтну тачку узима се опис Производа у наруџбини коју је корисник доставио.

Члан 7. Цене

<п> 7.1 Све цене су са ПДВ-ом.<п>7.2 Продавац овим задржава право да промени цену у било ком тренутку, без претходног обавештења, подразумева се да ће цена која се наплаћује кориснику бити она која је наведена на сајту. Веб-сајт у тренутку слања поруџбине и никаква колебања (повећање или смањење) неће бити регистрована након преноса поменуте поруџбине.<п>7.3 Трошкови слања, ако их има, изричито су и посебно назначени у поруџбини. образац, пре него што корисник настави са слањем истог.

Члан 8. Наруџбенице

<п>8.1 Продавац ће испоручити Производе тек након што добије потврду о успешној уплати укупне суме Због употребе. Власништво над производима ће бити пренето на вас у тренутку испоруке, што се подразумева као време испоруке Производа превознику. Сваки ризик од губитка или оштећења производа који се не може приписати Продавцу, прећи ће на корисника, када овај други или трећа страна коју је корисник одредио, а не курир, материјално стекне у посјед Производ(е) .<п>Услуга коју одаберете биће извршена тек након уплате укупног износа. Продавац задржава право да не пружи услугу ако се након подношења наруџбенице утврди да нисте платили цео или део укупног износа дуга.<п><п>8.2. Купопродајни уговор се раскида под условом неплаћања укупног износа. Осим ако са вама није другачије договорено у писаној форми, поруџбина ће бити поништена у складу са тим.<п>8.3 Да бисте послали поруџбину, неопходно је да прочитате и одобрите ове Опште услове продаје, кликом на одговарајуће поље на страници. странице процеса куповине. Неприхватање ових Општих услова продаје онемогућиће куповину на овом веб сајту.

Члан 9. Начини плаћања за куповине обављене преко веб сајта

<п>9.1 Плаћање дана. Веб-сајт се може направити помоћу:<ул> <ли>Платне картице <ли>ПаиПал <ли>Поузећа <ли>Бинчног трансфера.<п>9.2 Продавац прихвата следеће кредитне картице:<ул> <ли>ВИСА <ли>МастерЦард (Циррус Маестро) <ли>ПостеПаи ли> <ли>Америцан Екпресс<п>Наплата ће бити извршена тек након што (и) буду верификовани подаци о вашој платној картици која се користи за плаћање и (ии) издавалац платне картице коју користи издали сте овлашћење за задуживање.<п>У складу са Директивом 2015/2366/ (ЕУ) о платним услугама на унутрашњем тржишту (ПСД2), корисник се обавештава да ће можда морати да изврши куповину процес испуњавањем критеријума за аутентификацију које захтева платна институција задужена за руковање трансакцијом плаћања путем интернета. Критеријуми за аутентификацију се односе на идентитет корисника (да би испунио овај критеријум корисник мора бити регистрован на веб локацији током трансакције куповине) и контекстуално познавање кода за аутентификацију који преноси институција за плаћање (Стронг Цустомер Аутхентицатион). Недовршавање ове процедуре може онемогућити финализацију куповине на веб локацији.<п>Поверљиви подаци платне картице (број картице, власник, датум истека, безбедносни код) су шифровани и директно се преносе на платну картицу. релевантну платну институцију без проласка кроз сервере које користи Продавац. Продавац стога никада нема приступ и не складишти податке ваше платне картице коришћене за плаћање производа.<п>Наплата укупног износа дуга биће извршена само у тренутку преноса поруџбине. .<п>9.3 Што се тиче ПаиПал плаћања, корисник ће бити преусмерен на веб локацију ввв.паипал.цом, где ће извршити уплату на основу прописане процедуре коју регулише ПаиПал и условима и одредбама уговор договорен између корисника и ПаиПал-а. Податке уметнуте на веб локацију ПаиПал ће директно обрадити ПаиПал и неће бити послани или дељени са Продавцем. Продавац стога није у могућности да зна, нити на било који начин запамти, детаље кредитне картице повезане са ПаиПал налогом корисника, нити детаље било ког другог облика плаћања повезаног са наведеним налогом.<п>Ако је плаћање извршено. урађено преко ПаиПал-а, ПаиПал ће наплатити укупну дужну суму са корисничког налога истовремено са закључењем онлајн уговора. Ако је уговор раскинут, или у било ком другом случају повраћаја, из било ког разлога, износ повраћаја који дугује кориснику биће приписан на ПаиПал налог корисника. Рок за кредитирање суме на алату за плаћање који је повезан са овим рачуном зависи искључиво од ПаиПал-а и банкарског система. Након што је налог за кредит уређен у корист наведеног рачуна, Продавац се неће сматрати одговорним за било каква кашњења или пропусте у кредитирању повраћаја средстава Кориснику. Било који тип повраћаја средстава који се врши у складу са овим Општим условима продаје биће извршен на ПаиПал налог корисника.<п>9.4 Ако одаберете поузећем као средство плаћања, Продавац вас обавештава о томе. да ће се за пошиљку наплатити додатна накнада од 5,90 €, или различит износ приказан на веб страници. Ако одлучите да платите поузећем, у тренутку испоруке Производа морате имати готовину у износу који је наведен у наруџбини (пошто курир није овлашћен да прима чекове или да даје новац у кусур): у супротном , купопродајни уговор ће се сматрати раскинутим по праву у складу са чланом 1456 италијанског грађанског законика и за потребе овог члана. Бићете обавештени о раскиду уговора и последичном отказивању поруџбине. Сваки повраћај средстава који треба да се изврши у складу са овим Општим условима продаје биће извршен банковним трансфером на банковне податке које сте дали.<п>9.5 Ако одаберете да платите путем банковног трансфера, након што поруџбина буде примљена, поруџбина ће бити извршена. Продавац ће путем е-поште обавестити корисника о банковним подацима и року за извршење трансфера. Е-пошта може садржати захтев да се путем е-поште пошаље потврда о извршеном трансферу или потврда истог.<п>У случају плаћања путем банковног трансфера, рок испоруке Производа ће тећи од датума испоруке. датума пријема банковног трансфера од стране Продавца или од датума на који је потврђено да је банковни трансфер наручен у корист Продавца, шта год наступи прво.<п>Уколико није другачије договорено, Услуге су Услуге. биће обезбеђено тек након пријема банковног трансфера укупног износа дуга.<п>Од корисника се тражи да наведе:<ул> <ли>референтни број наруџбенице <ли>датум поруџбине.<п>Када је поруџбина послата, морате да платите у року од 7 радних дана. Непоштовање ће проузроковати аутоматски раскид уговора у наредна 3 радна дана.

Чл. 10. Испорука производа

<п>10.1 Не постоје ограничења испоруке, осим у случајевима наведеним на веб-сајту и/или у табели производа.<п>10.2 Трошкови испоруке Производа, који се могу разликовати у зависности од процедуре испоруке коју одабере корисник, као и све друге могуће трошкове, сносиће корисник, осим ако је другачије наведено у опису производа или у другим деловима где је то саопштено.<п> 10.3 Производи ће бити испоручени у року од 3 дана од пријема поруџбине и, у сваком случају, у року од тридесет дана од дана склапања уговора.<п>10.4 Молимо вас да верификујете. услове испорученог производа. Не доводећи у питање чињеницу да се ризик од губитка или оштећења Производа, из разлога који се не могу приписати Продавцу, преноси када ви, или трећа страна коју сте ви одредили и која се разликује од превозника, физички преузмете Производ, Продавац вам предлаже да проверите број примљених Производа и да ли је паковање нетакнуто, неоштећено, није мокро или на други начин измењено, чак иу материјалима за затварање; Такође, Продавац Вам предлаже да на транспортном документу превозиоца наведете евентуалне аномалије, прихватајући у том случају пакет са резервацијом. У случају да пакет показује очигледне знаке неовлашћеног приступа или измене, препоручљиво је да одмах обавестите Продавца. У сваком случају, важе право на повлачење (ако постоји за Производ) и законска гаранција усаглашености.

Члан 11. Право на повлачење

<п>11.1 Корисник – који делује као корисник. потрошач – има право да у року од четрнаест календарских дана одустане од уговора о продаји робе за Производ без навођења разлога и без стварања додатних трошкова и издатака осим оних наведених у овом члану (Право на одустанак). Период за повлачење (Период повлачења) истиче након 14 дана:<п>а у случају једне поруџбине производа, од дана када корисник или трећа страна која није носилац и коју је корисник одредио дође у материјални посед производа;<п>б. у случају вишеструке поруџбине са одвојеним испорукама, од дана када корисник или трећа страна која није превозник и коју одреди корисник дође у материјални посед производа који је последњи испоручен; или<п>ц. у случају наруџбе која се односи на испоруку производа различитих серија или више комада, од дана када ви или треће лице, различито од носиоца и које сте ви изабрали, стекнете физички посед последње серије или последњег комада .<п>11.2 Да би искористио право на повлачење, корисник мора да обавести Продавца, пре истека периода за повлачење, о својој одлуци да повуче.<п>11.3 Искористили сте своје право на повлачење. Право на повлачење унутар периода за повлачење ако сте релевантну комуникацију послали пре истека рока за повлачење. Ова комуникација се мора пренети на следеће начине:<п><п>Е-пошта: ординигеми@гмаил.цом<п><п>< п>Потрошач ће добити трајна средства за чување комуникације у вези са остваривањем права на одустанак, јер терет доказивања у вези са коришћењем овог права пре истека рока за одустајање пада на корисника. <п>11.4 У случају коришћења права на повлачење, након што се право искористи, корисник мора да организује да се Производи врате Продавцу без непотребног одлагања, а у сваком случају пре 14 календарских дана од датума корисник је обавестио Продавца о својој одлуци да одустане од уговора. Овај рок се поштује ако корисник преда Производ(е) пре истека претходно наведеног рока од 14 дана куриру којег је одредио Продавац или, на основу релевантних околности, куриру по избору (Уроци поврата). Производ, прописно заштићен и запакован и у оригиналном паковању (ако је могуће) мора се вратити на следећу адресу (оригинално паковање је увек потребно ако су на њему одштампани серијски бројеви производа):<п> Геми Елеттроница<п>Цонтрада Пиано Мулино, Лотто А1 85034, Францавилла сул Синни (ПЗ)<п>11.5 Трошкови за враћање производа (укључујући царине) су на трошак корисника и враћање се дешава под њиховом одговорношћу.<п>11.6 Ако корисник одустане од уговора, Продавац ће рефундирати укупан износ који је корисник платио за Производ, укључујући трошкове испоруке без непотребног одлагања и најкасније до 14 календарских дана од дана када је Продавац обавештен о одлуци корисника да одустане од уговора. Повраћај средстава ће се извршити коришћењем истог начина плаћања који је коришћен за првобитну трансакцију. У случају да је корисник вратио Производе користећи превозника по свом избору и о његовом трошку, Продавац може да обустави надокнаду до пријема Производа или док не докажете да сте вратили Производе, у зависности од тога шта је раније.<п>11.7 Корисник је одговоран само за смањење вредности робе због другачије употребе Производа од оне неопходне за успостављање карактеристика и функционисања Производа. У сваком случају, Производ се мора чувати, руковати и прегледати са уобичајеном пажњом и враћен нетакнут, комплетан у свим својим деловима, потпуно функционалан, мора да садржи и сву додатну опрему и илустративне летке, етикете и печат, ако постоји, приложен на Производ и неоштећени и неоштећени, и савршено погодни за употребу за коју је намењен и без знакова хабања или прљавштине. Повлачење се примењује на Производ у целости. У том смислу не може се применити само за неке делове и/или додатке (који не представљају и нису аутономни производи) Производа.<п>11.8 Ако је Производ претрпео губитак вредности услед тога што је резултат тога да је производ изгубио вредност. руковања робом која није неопходна за утврђивање природе, карактеристика и функционисања Производа, Продавац задржава право да од износа повраћаја одбије износ једнак овом губитку вредности. Компанија ће вас обавестити у року од пријема Производа о околностима и последичном смањеном износу повраћаја. Ако је повраћај средстава већ уплаћен, Компанија ће саопштити банковне податке за уплату износа који корисник дугује због смањења вредности Производа.<п>11.9 У случају да је дошло до повлачења новца. ако се не изврши у складу са одредбама важећег законодавства, то неће резултирати раскидом уговора и, последично, неће створити никакво право на надокнаду. Продавац ће обавестити корисника да ће одбити захтев за повлачење од пријема Производа. У случају да је производ већ стигао Продавцу, остаће код Продавца на располагању за преузимање које ће морати да се обави на наплату и на одговорност корисника.<п>11.10 У у случају делимичног одустајања од вишеструких поруџбина, износ трошкова испоруке који треба да се надокнади у корист корисника биће квантификован сразмерно вредности Производа који је предмет повлачења. На пример, корисник је направио поруџбину од 200,00 евра, која укључује два производа, први вредан 50,00 евра и други од 150,00 евра, и врати Производ у вредности од 150,00 евра, кориснику ће бити надокнађен износ једнак до 75% насталих трошкова испоруке. У сваком случају, износ трошкова испоруке који треба да се врати никада неће премашити оно што је корисник стварно платио.

Члан 12. Правна гаранција усклађености

<п>Сви производи који се продају на веб локацији покривени су законском гаранцијом усаглашености предвиђеном члановима 128-135 Законодавног декрета бр. 128-135 Кодекса о потрошачима (Правна гаранција).

На кога се односи

<п>Правни законик Гаранција је резервисана за потрошаче. Стога се односи искључиво на кориснике који су обавили куповину на веб локацији у друге сврхе осим предузетничке, комерцијалне, занатске или професионалне активности.

Када се примењује

<п>Продавац је одговоран према- а-вис потрошача за било коју неусаглашеност која постоји у време испоруке производа и постаје видљива у року од две године од наведене испоруке. Продавац мора бити обавештен о неусаглашености, уз казну одузимања гаранције, у року од два месеца од датума када је откривена.<п>Осим ако се не докаже другачије, неусаглашеност се материјализује у року од шест месеци. од датума испоруке производа претпоставља се да постоје од последњег, осим ако претпоставка није у складу са природом производа или са природом неусаглашености. Почевши од седмог месеца од испоруке производа, терет доказивања да је неусаглашеност већ постојала у време испоруке производа сноси потрошач.<п>Да би се преузео. предност правне гаранције, морате да обезбедите доказ о датуму куповине и испоруке робе. Стога је препоручљиво, у сврху доказивања куповине, да задржите фактуру коју је послао Продавац, као и транспортни документ или било који други документ који потврђује датум куповине (као што је извод кредитне картице или банковни извод ) и датум испоруке.<п>У случају раскида уговора, Продавац ће вратити потрошачу укупан уплаћени износ, који се састоји од купопродајне цене Производа, трошкова доставе и свих других додатних трошкова. У случају смањења цене, Продавац ће рефундирати износ снижења, претходно договорен са потрошачем. Износ повраћаја или умањења биће приписан средству или решењу плаћања које је потрошач користио за куповину.<п>Продавац се неће сматрати одговорним у случају штете било које врсте која је настала услед неодговарајућег понашања. употребе Производа или у случају штете која је настала услед непредвидивих околности или више силе.<п>Ако сте куповину обавили као 'професионалац' у складу са одредбама Кодекса за потрошаче, претходним ставовима овог члана. члан се не примењује. Правна гаранција предвиђена чл. 1490 италијанског грађанског законика.

Члан 13. Стандардна гаранција произвођача

<п>13.1 Производи који се продају на веб-сајту могу, према својој природи, бити покривени стандардном гаранцијом коју издаје произвођача (Конвенционална гаранција). Право на гаранцију корисник може полагати само код произвођача. Трајање, обим (укључујући географски обим), услове и процедуре, врсте оштећења/дефекта који су покривени и ограничења Стандардне гаранције поставља сваки произвођач и наводи се у такозваном гарантном листу који се налази у паковању производа. Стандардна гаранција је изборна по природи и не додаје, замењује, ограничава, прејудицира или укида правну гаранцију.

Члан 14. Важећи закон и надлежност; Вансудско решавање спорова – Алтернативно решавање спорова/Онлајн решавање спорова

<п>14.1 Уговори о куповини закључени између вас и Продавца су регулисани италијанским законом. На кориснике који су редовно нерезиденти у Италији примењиваће се евентуално повољније и обавезне одредбе предвиђене законом земље у којој имају стално пребивалиште, а посебно у вези са роком за остваривање права на одустајање, на рок да вратите Производе, у случају да корисник жели да искористи ово право, методама и формалностима комуникације овог права и законској гаранцији усклађености.<п>14.2 Ако сте „потрошач“ , за било који спор у вези са применом, извршењем и тумачењем ових Општих услова продаје, суд је у месту где имате пребивалиште или сте изабрали пребивалиште. Ако сте „трговац“ за било који спор који се односи на примену, извршење и тумачење овог документа, искључиву надлежност има суд у коме Продавац има регистровано седиште у складу са одредбама члана 1. горе.< п>14.3 Према члану 141-секси, зарез 3 Законодавна уредба од 6. септембра 2005. бр. 206 (Кодекс потрошача), Продавац обавештава корисника као крајњег потрошача кога члан 3, зарез 1, лет. а) Кодекса потрошача, да ће, у случају да је поднео рекламацију директно Продавцу, услед чега није било могуће разрешити насталу контроверзу, Продавац доставити информације у вези са организацијом Алтернативе Решавање спорова за вансудско решавање спорова у вези са обавезама које произилазе из уговора закљученог у складу са овим Општим условима продаје (АДР организације, као што је наведено у члану 141-бис и следећим одредбама Кодекса потрошача), такође наводећи да ли жели да користи или не користи ове организације да би решио спор.<п>14.4 Осим тога, Продавац вас као потрошача обавештава о коме у члану 3, зарез 1, доп. а) Кодекса потрошача да је успостављена европска платформа за онлајн решавање потрошачких спорова (ОДР Платформа). Потрошач може да прегледа ОДР платформу на следећем линку: <а хреф='хттп://ец.еуропа.еу/цонсумерс/одр/' стиле='цолор: #0а9бд6;'>хттп://ец.еуропа.еу /цонсумерс/одр/; преко ОДР Платформе потрошач може да види листу АДР организација, пронађе везу која преусмерава на сваку веб локацију и покрене он-лајн процедуру за решавање спорова у којима је укључен.<п>14.5 Шта год да је у питању. је резултат поступка вансудског решавања спорова који се односе на потрошачке односе путем прибегавања поступцима наведеним у Делу В, Наслов ИИ-бис Кодекса потрошача, у сваком случају потрошач увек има право да поднесе правни тужбу пред надлежним судом.<п>14.6 За све спорове у вези са применом, извршењем и тумачењем ових Општих услова продаје, корисник који има пребивалиште у земљи чланици Европске уније која није Италија може такође приступити европском поступку утврђеном за спорове мале вредности, Уредбом (ЦЕ) бр. 861/2007 Савета од 11. јула 2007. године, под условом да вредност спора не прелази 2.000,00 евра, искључујући камате, права и трошкове. Текст уредбе се може наћи на веб страници <а хреф='хттп://ввв.еур-лек.еуропа.еу/' таргет='_бланк' рел='ноопенер' стиле='цолор: #0а9бд6;' >ввв.еур-лек.еуропа.еу.

Члан 15. Брига о корисницима и жалбе

<п>Можете тражити информације, слати комуникације, тражити помоћ или подносити жалбе контактирањем Службе за кориснике продавца на следећи начин:<ул> <ли>е-маилом, писањем на: ординигеми@гмаил.цом <ли>телефоном, позивом на: +39 02 87165556. <п>Продавац ће решавати рекламације тако што ће одговорити у року од 3 дана од пријема.