Questions and Answers

Како инсталирати електричну ограду?

Енергезатор се не може држати на отвореном. Мора се држати у затвореном простору како би се спречило оштећење од временских прилика. Да би испразнио сву своју струју, мора се уземљити убацивањем 3 поцинкована стуба од 1 метар у земљу. Морају се поставити на удаљености од 3 м, 80 цм у земљи (мокро) и 20 цм споља, а затим спојити жуто-зеленим каблом. Уређај има црвени позитивни кабл на свом излазу који је повезан са оградом и жуто-зелени кабл који је повезан са првим уземљеним стубом. Никада немојте повезивати два електрификатора на исту жицу, јер се два импулса могу међусобно поништити, узрокујући проблеме. Можете повезати два електрификатора на исту ограду, али их држите на две одвојене жице.

Може ли енергизатор остати на отвореном?

Енергезатор не може бити на отвореном. Мора се чувати у затвореном простору како не би дошло до оштећења од лошег времена.

Шта значе трепћућа светла на енергајзеру за електричне ограде?

Сигналне лампице које трепћу наизменично на енергазеру за електричне ограде указују на правилан рад уређаја.

Како видети да ли има струје на огради?

Да бисте проверили да ли постоји струја на електричној огради за животиње, само однесите врх шрафцигера са изолованом дршком неколико мм даље од жице за ограду. У тренутку када чујете куцање, то значи да постоји струја на електричној огради.

Како проћи жицу од изолатора електричне ограде?

Без обилажења мртвог круга изолатора за електричне ограде, иначе се ствара дисперзија. Геми електрични изолатори за ограду су дизајнирани за ову сврху.

Како направити спојеве на жицу проводника за електричне ограде?

Спој проводничке жице за електричне ограде за животиње може се обавити једноставним чвором између два краја, препоручљиво је само тамо где је потребно.

Колико метара могу да користим електричну жицу за високонапонске ограде?

Дебљина електричног кабла за ограде је 3 мм и може се користити и за више од 100 метара, али је погодан само за 30/40 метара. Ако се две електричне ограде морају спојити на удаљености од више метара, препоручљиво је провући жицу проводника ваздушним путем. У супротном направите две одвојене електричне ограде.

Струја је мало далеко од ограде за електричне животиње. Шта да радим? Како спојити две ограде?

Ако је струја далеко од електричне ограде, за ваш Геми енергисер - 100% произведен у Италији - имамо високонапонски укрштајући кабл који може да ради на површини или испод земље, без пражњења. Са овим каблом могуће је водити струју по огради, без икаквог распршивања. Кабл за електричне ограде се такође може користити за спајање две ограде, затим спојити један крај са првом оградом, а други крај са другом оградом, када је мало растојања између једне ограде и друге.

Морам да ставим 3 жице унутар електричне ограде. Колико далеко да их ставим?

Жице унутар електричне ограде морају бити уметнуте у складу са величином животиње. За мале животиње, прву жицу унутар ограде треба уметнути 20 цм од земље, а затим оставити само 20 цм/30 цм. За животиње као што су дивље свиње, жицу проводника за електричне ограде треба оставити 30 цм од земље и тако даље. За велике животиње као што су коњи, краве, заједнички конац треба оставити на 60/80 цм од земље.

Колико дуго траје батерија за преносиви енергајзер и који да користим?

За Б12 енергајзер довољно је користити аутомобилску батерију од 12В 40Ах. Аутономија, ако нема дисперзије у електричној огради, је око 10/12 дана. Иначе траје мање.

Зашто уметнути 3 стуба за уземљење електричне ограде?

Уземљење је основна ствар за функционалност електричне ограде за животиње, па се препоручује да се то уради исправно. Да би се остварило укупно пражњење струје помоћу енергајзера, потребно је извршити уземљење убацивањем 3 поцинкована стуба од 1 метар у земљу. Морају бити постављени на удаљености од 3 метра, 80 цм у влажној земљи и 20 цм споља, а затим их спојити жутим каблом. Заједно са електричном оградом испоручујемо само 1 метар кабла који се мора прикључити на први стуб. Препоручује се да се то уради тамо где постоји вегетација, дакле влажно земљиште. Аридно земљиште није проводљиво. Према спроведеним тестовима, постављањем 3 стуба на било који терен, неће бити проблема са функционалношћу. Ако ставите само један колац, снага струјног филца биће мања од његовог домета и животиње ће моћи да пређу ограду.

Шта се испоручује са енергизатором ограде?

Са актуелним моделом испоручујемо: кабл за уземљење и кабл са пинцетом за спајање на ограду. Код модела двоструког напајања обезбеђујемо напајање од 220В, каблове за прикључке на акумулатор аутомобила (позитивни и негативни), кабл за уземљење и кабл са пинцетом за повезивање са оградом.

Морам да направим ограду, коју електричну жицу препоручујете?

Жица за ограду од 2,2 мм² је погодна за мале животиње и мале електричне ограде. Нпр.: овце, козе, дикобрази, зечеви, вукови, пси, мачке, кокошке, лисице, паунови, ћурке, зец, кртице, јазавци, ласице, веверице. Жица за ограду од 4 мм² је погодна за средње до велике животиње. На пример. приплодних свиња, јелена лопатара и др. Жица од 6 мм² за ограде за животиње има струју цурења од 0,15 охм/мт, што омогућава ограђивање неколико километара и погодно је за велике животиње. На пример: дивље свиње, јелени, краве, муфлони, медведи итд.

На којој удаљености треба поставити стубове ограде?

Препоручујемо садњу стубова на удаљености која зависи од карактеристика тла; ако је земља равна, ставите по једну на сваких 5/10 метара, ако је ветровито или неравно, ставите их ближе.

Да ли је електрична жица од 6 мм² за ограде погодна за дивље свиње, или морам да узмем ремен?

Електрична жица дебљине 6 мм² за ограде је погодна за дивље свиње и велике животиње. Жица за ограде има затезну чврстоћу до 100кг, 8 проводних жица и дисперзију од 0,15 охм/м. Слинг за електричне ограде је погодан за електричне ограде за коње.

Шта вам је потребно за електричну ограду за дивље свиње и друге животиње?

Да бисте направили електричну ограду за животиње потребни су вам: Геми енергисер - 100% Маде ин Итали - за ограде које одводе струју до ограде, електрична проводна жица за ограду и изолатори за електрифициране ограде причвршћене на стубове да држе жицу .

Да ли је електрична ограда опасна за људе?

Електрична ограда за животиње није опасна ни за људе ни за животиње. Као и за све, чак и за електричне ограде постоји стандард који утврђује вредности које треба поштовати. Енергезатор ограде је производ који емитује испрекидане импулсе ниске ампераже.

Електрична ограда: чему служи?

Електрична ограда Геми - 100% произведена у Италији - користи се за одбијање дивљих животиња као што су дивље свиње, јелени, лисице итд. Сврха електричних ограда је заштита територије од ружних инвазија. Такође се користи за држање животиња као што су краве, овце, свиње итд. То нема везе са ловом. Поседујемо све правне сертификате за производњу и продају електричних ограда. Ово је једино законско решење за оне који желе да заштите своје засаде.

Недавно сам купио вентилатор за димњак, када га укључим при првој брзини не ради, зашто?

Нема проблема, усисивач дима ради нормално. Вентилатор за димњак је дизајниран да обезбеди нормално уходавање унутрашњих лежајева. Вентилатор у почетку треба да се укључи на већим брзинама, а након неколико минута може се пребацити на ниже брзине. Овај начин рада би требало да се придржавате само првих месец дана, након чега ће такође радити на нижим брзинама.

Где треба инсталирати регулатор вентилатора димњака?

Регулатор вентилатора димњака за камине мора бити прикључен на струју од 220 В и може се поставити у било ком простору, важно је да се не поставља у близини извора топлоте. У ствари, унутар регулатора вентилатора димњака налази се трансформатор који ради на високим температурама.

Колико је тежак вентилатор за димњак?

Тежина вентилатора, без регулатора брзине, је око 20 кг.

Да ли је усисивач дима у димњаку бучан?

Не. Вентилатор димњака је нечујан при било којој брзини. Наравно, ако га подесите на шесту брзину, вентилатор прави више од 1300 обртаја у минути, па ћете чути благо брујање. Али да би се решио проблем дима, вентилатор треба користити на малим брзинама, од прве до треће брзине. При овим брзинама звучни притисак не прелази 38 Дб, односно нула буке.

Може ли се монтирати на округло постоље димњака?

Да, ми испоручујемо адаптере за округле димоводне канале (оне назначене у падајућем менију производа). Да бисте наручили адаптер, једноставно изаберите округли димњак и изаберите величину адаптера коју желите да купите из падајућег менија. Морате узети у обзир спољашњи пречник јер наш адаптер за димне цеви пристаје споља на његов излаз. Ако димњак има спољни пречник од 25 цм, идеалан адаптер за димњак ће бити 25 цм у падајућем менију.

Може ли се монтирати на веома висок округли димњак?

Да, захваљујући усисној снази вентилатора за димњак нема проблема чак ни на димњацима дужим од 50 метара.

Да ли вентилатор за димњак решава проблем и у случају јаког ветра?

Свакако, наш вентилатор за димњак је погодан у случају јаког ветра јер решава проблем дима.

Ако пада киша, да ли ће вода продрети у вентилатор димњака?

Не, основа димњака је подигнута како би се спречила инфилтрација воде у случају кише.

Ако струја нестане, а вентилатор димњака се искључи, да ли ће укључити утичницу за дим?

Не, вентилатор димњака не затвара отвор за дим ако је искључен. Због тога је вентилатор димњака могуће укључити само у одређеним ситуацијама, на пример при подизању врата пећи или у случају јаког ветра.

На којој удаљености од пламена треба поставити вентилатор димњака?

Професионални вентилатор за камине може се поставити на било којој висини, чак и на димњацима од 1 метар. Са друге стране, основни модел димњака препоручује се за димњаке висине преко 3 м.

Колико дуго могу да оставим укључен димњак?

Нема временског ограничења. Усисивач дима за димњак може да ради цео дан без икаквих проблема.

Да ли је могуће провући кабл унутар димњака?

Да, могуће је. Постоје два начина да се изврши електрични прикључак: каблом 3 к 1,5 (који се води изван димњака до регулатора брзине) како би се продужио први метар причвршћен за вентилатор димњака. Или можете направити интерну везу са димњаком помоћу нашег кабла отпорног на високе температуре, који можете купити засебно одабиром жељене количине у падајућем менију према томе колико метара вам је потребно.

Да ли могу да инсталирам усисивач дима директно у димњак?

Могуће је, али морате узети у обзир димензије вентилатора за димњак. Уградња димњака се може извршити на два начина: уклањањем поклопца димњака и затим уградњом вентилатора за димњак, или уметањем усисивача дима у димњак, наручивајући у овом случају димњак без поклопца.

Са квадратним димњаком и унутрашњом цеви, који модел да купим?

Ако имате квадратни димњак са цеви исте висине као и зид, прво морате затворити размак између цеви и зида, а затим инсталирати вентилатор димњака директно на зид. Слично томе, ако је цев висока само неколико центиметара (или инча), цев мора бити доведена на исту висину као и зид. У овој ситуацији морате купити модел димњака са квадратном базом, подесив и за правоугаони димњак.

Како саставити Геми усисивач дима?

Монтажа усисивача дима за димњак је урадите сами. Погледајте видео са упутством на листовима производа за састављање вентилатора за димњак. Ако наиђете на проблеме са уградњом вентилатора, можете затражити помоћ електричара или зидара. Ако имате било каквих недоумица у вези са инсталацијом производа (нпр. повезивање жица, регулатор брзине, итд.), наши стручни техничари ће вам бити на располагању путем е-поште, ћаскања или телефона.

Да ли се електрични вентилатор за камин користи за уклањање дима?

Функција усисивача дима је да регулише промају димњака, како би се решио проблем дима у димњаку, пећници, шпорету, роштиљу и да би се репродуковала природна промаја димњака.

Која је величина димњака за димњак?

Основа електричног вентилатора за димњак је стандардна 43к43 цм, висина је 35 цм, без носача. С обзиром на заграде износи 50 цм. За прецизнија мерења, дијаграм који приказује мере сваког појединачног дела вентилатора за електрични камин доступан је на нашој веб страници.

Да ли вентилатор за одвод димњака такође извлачи топлоту?

Наш електрични усисивач дима има 6-брзински регулатор, тако да је потребно само да га подесите на брзине од 1-2 да бисте помогли природном извлачењу дима, али не и топлоте. У суштини, при прве две брзине, ми ни на који начин не мењамо нормалан рад камина, који би иначе распршио веома малу количину топлоте у диму који се диже у димоводној цеви. Геми вентилатор димњака усисава дим који би иначе ушао у кућу и стога, свакако, не би производио никакве изворе топлоте за унутрашње окружење. Јасно је да ако вентилатор на димњаку не ради на шестој брзини (обично на овој брзини користи се за промену ваздуха у просторијама, за потпалу ватре или за усисавање пепела), са својих 2500м³/х (основни) - 3800м³/х(про) биће толико моћан да ће и усисати топлоту, јер ће повећати брзину сагоревања дрвета и самим тим делимично смањити топлоту. Научне студије су показале да Геми усисивач дима може да контролише губитак топлоте, па је препоручљиво користити димњак да бисте спречили губитак топлоте. То се може видети у милионима задовољних купаца широм света од 1983. године, када је направљен први Геми вентилатор за димњак.

Која је разлика између различитих модела усисивача дима?

Основни модел има усисни капацитет од 2500 м³/х, 3 године гаранције и може да издржи до 300 степени. Професионални модел може да издржи до 700 степени (дакле и у случају пожара у димњаку) и препоручује се ако имате димњак мањи од 3 метра. Такође има 6-годишњу гаранцију и усисава 3800 м³/х. Челични модел је у потпуности израђен од нерђајућег челика Аиси 304, материјала који обезбеђује већу отпорност на корозију и сланост и самим тим током времена. Има усисну снагу од 3800м³/х и отпорност до 700°, са гаранцијом 8 година. Врх асортимана који нуди Геми је професионални модел од бакра, отпоран до 700°, са 10-годишњом гаранцијом и способан да усисава 3800 м³/х. Вентилатор од нерђајућег челика отпоран је на корозију и сланост. Потпуно је офарбана споља (укључујући базу) и стога је погодна за оне који траже естетски пријатан производ.